preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Dan škole i dani otvorenih vrata 2016

Autor: Administrator , 21. 4. 2016.

U srijedu, 20. travnja, održan je Dan škole u Tehničkoj školi Bjelovar, ispunjen brojnim zabavnim i poučnim aktivnostima. Uz to su održani i dani otvorenih vrata, pa su nas posjetili brojni razredi osnovnih škola.

Prva aktivnost, projekcija filma o ekologiji, počela je u pola devet ujutro, a nakon nje uslijedilo je natjecanje u slaganju rubikove kocke. Profesori Josip Sabolić i Žarko Kovrlija održali su natjecanje u šahu, u kojemu je sudjelovalo više od 15 učenika. Natjecanje je otvoreno igrom između profesora Josipa Sabolića i učenika Vedrana Josića. Kod profesora Roberta Herčekija, Ljudevita Sakala i Matije Ipše se odvijalo zanimljivo i poučno predavanje o Newtonskom fluidu, koji je prezentiran na zvučniku.

Video ovog pokusa možete pogledati na sljedećem linkuUčenici su demonstrirali i Teslinu zavojnicu i daljinski upravljanog robota. Na igralištu kod profesora Kune i Horvata igrao se mali nogomet. Pobjedu su odnijeli treći razredi, a drugo mjesto otišlo je prvim razredima. Jedno od najzanimljivijih predavanja bilo je ono poznatog profesora Tonija Miluna. Cilj predavanja „Where maths is fun!“ je bio prikazati Matematiku kao zanimljiv predmet koji uz pozitivan pristup može biti i zabavan. Profesor Miota je održao predavanje i radionicu o razlozima i načinima racionalnog trošenja energetskih resursa nakon kojega je uslijedila rasprava o raznim idejama. Učenici zainteresirani za povijesne sadržaje gledali su zanimljiv film „Četverored“ Jakova Sedlara kod profesorice Zlate Bratković Mađeruh. Ispred škole su se mogli čuti veseli zvuci tamburaša i harmonikaša koji su uveseljavali učenike, profesore i sudionike natjecanja u stolnom tenisu koje je vodio profesor Željko Varga. U isto vrijeme odvijalo se zanimljivo predavanje o dramskim igrama koje pomažu u učenju kod profesorice Naste Kos. Profesorice Ružica Kuštić Melkić, Valnea Krezo i pedagoginja Sandra Hermanović održale su predavanje o tehnikama pamćenja nakon kojeg je održana zabavna radionica na kojoj su učenici kroz igru provjerili svoje pamćenje i primijenili naučene tehnike. Veliki broj učenika sudjelovao je na kvizu znanja koji su pripremili profesori Dario Malogorski, Katarina Ćurković, Tatjana Marušić, Martina Čukman i Ivana Cikoja. Osnovnoškolce su srdačno dočekali profesorica Emina Grmić i dvojica učenika koji su putem zabavne prezentacije na ploči osjetljivoj na dodir prikazali programe škole i demonstraciju programa i kodova koji se primjenjuju u nastavi. Profesori Zvonimir Mesić, Sanja Ljubić i Ivan Peić, uz prezentaciju smjera građevinski tehničar su prikazali učeničke makete i mostove izrađene od špageta.

Ovogodišnjim programom učenici i nastavnici pokazali su zavidnu razinu kreativnosti i dobro se zabavili. Sve slike vezane uz dan škole možete pogledati u fotogaleriji.

 

Fotografi: učenici Karlo Pušić i Fran Šostar
Tekst: učenik Karlo Pušić
Lektorirala: prof. Ružica Kuštić Melkić
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 24, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju