preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Rostuharova izložba

Autor: Ivana Cikoja, 28. 4. 2016.

Kako predočiti ljepotu Hrvatske na neki novi način i tako prikazati raznolikost njezina krajolika, bogatstvo kulturne baštine?

Odgovor na to pitanje pronašao je Davor Rostuhar, zaljubljenik u putovanja i fotografiranje. Idejni je začetnik i voditelj projekta „Hrvatska iz zraka“.  Let malim sportskim avionom omogućio mu je pogled na hrvatsku prirodnu i kulturnu baštinu iz jedne sasvim nove perspektive. Otkrio je i fotografski dokumentirao nove vizure, uočio mjesta koja se nalaze izvan poznatih i dostupnih putova. Svoje je fotografije odlučio pokazati javnosti i organizirao je izložbu „Hrvatska iz zraka“.

U Tehničkoj školi Bjelovar ta je izložba postavljena tijekom travnja, a za učenike je osmišljena kao poučno i zabavno iskustvo jer je povezana i sa školskim kvizom koji je objedinio znanja iz različitih područja: geografije, matematike, engleskog i hrvatskog jezika te vjeronauka.

U osmišljavanju pitanja za kviz koji je povezao sadržaje različitih nastavnih predmeta sudjelovali su profesori: Dario Malogorski, Tatjana Marušić, Martina Čukman, Ivana Plh Bosanac, Ivana Cikoja i Katarina Ćurković. Okupilo se tridesetak učenika koji su u timovima odgovarali na postavljena pitanja. 

Oni najbolji u završnici kviza odgovarali su na pitanja o hrvatskim znamenitostima i mjestima snimljenim na Rostuharovim fotografijama, a pobjednicima su dodijeljene i vrijedne nagrade.

Posebno je zadovoljstvo ugostiti tu izložbu jer je dosad predstavljena u nekoliko hrvatskih gradova, a snimljene je fotografije objavio časopis „National Geographic“.

Postavljanjem izložbe i održavanjem školskoga kviza učenicima je na zanimljiv i zabavan način predstavljena hrvatska kulturna i prirodna baština, a time je ispunjen i cilj cijeloga projekta -  da se osvijesti važnost njezina očuvanja i promicanja. 

Više o projektu i fotografijama može se doznati na internetskoj stranici hrvatskaizzraka.com
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 24, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju