preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Dabar – Međunarodno online natjecanje

Autor: Sandra Hermanović, 4. 10. 2016.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje. Kod učenika se potiče razvoj računalnog razmišljanja kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra, CARNet-a te CROZ-a.

Probno natjecanje u Tehničkoj školi održano je 30.9.2016. u 10.40h u informatičkom kabinetu.

Na natjecanju su sudjelovali: Leo Ružić (1.c), Ivan Juratovac (1.c), Filip Gašpar (1.c), Luka Matić (1.c), Luka Klimeš (1.c), Ivan Senjanec (1.c), Martin Cindrić (1.c) i Gabrijel Žutina (1.a). Učenici su dobro rješili test što je priprema za međunarodno online natjecanje koje će se održati u studenom. 

 
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 24, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju