preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Izlet za Dan učitelja, 7. listopada 2016. godine

Autor: Administrator , 11. 10. 2016.

  

Povodom Dana učitelja zaposlenici Tehničke škole Bjelovar, zajedno s kolegama iz Obrtničke škole Bjelovar u ranim jutarnjim satima, 7. listopada, uputili su se prema Rijeci. Prvo odredište bio je Astronomski centar u Rijeci koji je upravo obilježavao „Svjetski tjedan Svemira“.  

Astronomski centar u Rijeci je prvi i trenutačno jedini astronomski centar u Hrvatskoj u kojem se nalazi zvjezdarnica i planetarij. Također, to je jedini digitalni planetarij u regiji. Zaposlenici Astronomskog centra upoznali su prisutne s radom centra, u planetariju prikazali zanimljiv film „Carstvo svjetlosti“ o nastanku svemira i života na Zemlji te uputili na sve zanimljivosti koje se mogu vidjeti na noćnom nebu u ovo doba godine. Na kraju boravka u Astronomskom centru nastavnici i ostali zaposlenici su poslušali interesantno predavanje o razlikama između planeta Zemlje i Marsa.

Nakon predavanja naši izletnici su se opustili u šetnji uz more u prekrasnoj osunčanoj Opatiji. 

Sljedeće odredište su bile Fužine i ondje se obišla jedina turistički uređena špilja u Hrvatskoj kroz koju protječe podzemna voda, špilja Vrelo.

Nakon razgledanja špilje, izletnici su se provozali jezerom, brodom na električni pogon koji je u cijelosti izrađen u Hrvatskoj. 
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 24, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju