preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Pripreme za poslove budućnosti

Autor: Sandra Hermanović, 23. 1. 2017.

Internet stvari

U ponedjeljak, 23.1.2017., učenici 4.b i 4.c slušali su predavanje stručnog savjetnika Milana Dukić iz Algebre na temu  „Pripreme za poslove budućnosti“. 

3D printeri

Egzoskeleti

Dronovi

Učenici su upoznati  s tehnologijama koje će oblikovati našu budućnost (3D printeri, autonomna vozila, 3D hologrami, Internet stvari, dronovi…) i pojašnjeno im je kako nove tehnologije utječu na promjenu potražnje na tržištu rada. Učenici su na primjeru 13 konkretnih zanimanja mogli odgonetnuti radi li se o zanimanjima današnjice ili budućnosti (Certificirani pilot bespilotnih letjelica, Specijalist za fuzije, Inženjer medicinske robotike, Kvantni programer…). Na temelju najnovijih podataka portala MojPosao učenici su saznati koja su najtraženija zanimanja u Hrvatskoj i koji nas studiji pripremaju za poslove budućnosti.

Tijekom proljetnih praznika (travanj 2017.) bit će organizirana besplatna dvodnevna akademija (Škola robotike / Škola etičkog hakiranja / Škola razvoja igara / Škola digitalnog marketinga) za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola, koja će im omogućiti stjecanje znanja i vještina relevantnih za razvoj karijere u budućnosti. 
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 24, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju