preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava

Autor: Administrator , 7. 2. 2017.

19. i 20.01.2017. učenici 2.D i 3.D razreda, usmjerenje građevinski tehničar, zajedno s nastavnicima strukovnih predmeta Ivanom Peićem, Zvonimirom Mesićem i Sanjom Ljubić posjetili su u sklopu terenske nastave Svjetski sajam graditeljstva u Munchenu.

Terenska nastava- München
 
Dana 19. siječnja 2017. godine, učenici Tehničke škole Bjelovar krenuli su na dvodnevnu terensku nastavu u Njemačku, točnije u grad München. Na stručnu nastavu išli su učenici drugih, trećih i četvrtih razreda, smjer građevinski tehničar. Sam cilj ove terenske nastave bio je posjet poznatom sajmu BAU- svjetskom sajmu za arhitekturu, materijale i sustave. Usputno smo posjetili još nekoliko destinacija te razgledali grad. Prije prvog odredišta na nekoliko smo minuta stali kod dvorca Nymphenburg. Prva postaja našeg putovanja bila je Allianz Arena. Ona je jedan od najmodernijih stadiona na svijetu smješten u sjevernom dijelu Münchena. Dva profesionalna nogometna kluba iz Münchena se koriste ovim stadionom, FC Bayern München i TSV 1860 München. Arena je vrlo specifične, neobične građe i stvarno je prekrasna. U njoj smo bili podijeljeni u dvije skupine. Svaka je skupina imala svog vodiča koji nas je proveo čitavom arenom. Imali smo prilike ući u svlačionice, VIP lože, sići na teren i ostalo.

Nakon Allianz Arene, busom smo krenuli do samog centra Münchena. Ondje smo nakratko razgledali mjesta, skulpture i neke poznate građevine koje se nalaze blizu samog središta grada te smo nakon toga imali nešto slobodnog vremena. Predvečer smo krenuli u hostel u kojemu smo imali noćenje. Tamo smo se smjestili u spavaonice, kasnije imali večeru i dogovore s profesorima za sutrašnji posjet sajmu BAU 2017. Nakon napornog dana prepunog vožnje, učenja,  zabave i razgledavanja otišli smo na spavanje. Sljedećeg jutra imali smo rani doručak i u 8:30 krenuli smo iz hostela prema sajmu.

Tamo smo se zadržali sve do 15h. Sajam je bio ogroman. Na početku smo prolazili kroz kontrolu, dobili iskaznice da smo iz tehničke škole te da smo posjetitelji. Sajam se nije nalazio u samo jednoj prostoriji, već u velikim halama. Bilo ih je oko 15 i svaka hala predstavljala je nešto drugo. Mogli smo vidjeti sve od razne nove i visoke tehnologije pa do raznih vrsta crijepova, vrata, prozora, podova, boja za zidove, rasvjete i ostalog. Bile su dostupne i mnoge razne igre usko vezane uz našu struku, zabijanje čavla bila je jedna od njih.

Umorni od razgledavanja i hodanja po sajmu, prije samog polaska kući otišli smo na ručak u McDonald's. Negdje oko 16h krenuli smo prema Bjelovaru. Put je bio zabavan, autobus udoban i društvo naravno najbolje. Na stručnom izletu naučili smo mnogo toga korisnog što će nam sigurno pomoći u budućnosti. Vidjeli smo puno toga i mislim da su se svi vratili s lijepim iskustvom. Povratak u Bjelovar prošao je u najboljem redu, vratili smo se 21. siječnja, tik iza ponoći.
Ivana Rakijaš, 2.d
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 24, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju