preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava 3.D i 4.D

Autor: Administrator , 5. 11. 2017.

Učenici 3. i 4. razreda usmjerenja građevinska tehničarka / građevinski tehničar 31.10.2017. bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu i Karlovcu.
 

U Zagrebu smo posjetili novi aerodrom Dr. Franjo Tuđman i imali stručno vodstvo po aerodromu uz izlaganje o gradnji koja je trajala 3 godine i sastavu konstrukcije zgrade za koju je interesantno da se prostire na 65000 m2, ima 24000 štapova u krovnoj rešetki i 14000 m2 staklenih površina. Unutar zgrade se ne čuje zvuk aviona niti osjete bilo kakve vibracije. 

Zatim smo išli u obilazak Zagrebačkog biološkog pročistača otpadnih voda ZOV uz stručno vodstvo inženjerke Astrid. Pročisač se prostire na nekoliko desetaka isuća kvadratnih metara i obilazili smo ga autobusom.

Nakon toga smo po drugi puta s učenicima Tehničke škole Bjelovar posjetili tvornicu Porotherm opeke, najveću ciglanu u Hrvatskoj, gdje smo obišli kompletnu proizvodnju opeke od miješanja sirovine do pakiranja cigle u palete.

Zahvaljujemo se aerodromskom osoblju, ZOVu i WINu na srdačnom prijemu, izlaganju i svim odgovorima na postavljena pitanja.

Nastavnici: I.Peić, Z.Mesić i S.Ljubić
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 24, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju