preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

Vijesti

Obilježen Dan potrošača u Tehničkoj školi Bjelovar

Autor: Sandra Hermanović, 24. 3. 2021.

Tehnička škola Bjelovar uključila se u E- twinning projekt Zeleni potrošač (Green Consumer). Zajedno s učenicima obilježili smo Dan potrošača kroz niz aktivnosti u ožujku.

Ovim projektom povodom obilježavanja Svjetskog dana potrošača željeli smo potaknuti učenike na korištenje proizvoda koji manje štete okolišu te pridonose održivosti. Tijekom ožujka 2021.godine, učenici su izrađivali radove na temu zelenog potrošača.

Na Učeničkom vijeću svaki predstavnik razreda izabrao je jednu temu te pripremio izlaganje i održao raspravu u svojem razredu. Učenici su pisali slogane i poruke na odabrane teme. U razredima se raspravljalo o: razvrstavanju otpada, sprječavanju nastanka otpada od hrane, EE otpadu, kako voziti ekonomično, što je kompostiranje, o nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Učenici su napisali jako puno poruka kojima žele poručiti da moramo čuvati Zemlju, razvrstavati otpad i razmišljati ekonomično. Pedagoginja i psihologinja su usmjeravale i dale upute učenicima kod održavanja satova razrednika. Nastavnik Ljudevit Sakal je s učenikom iz četvrtog razreda napravio tjedni plan kupovine namirnica za cijeli tjedan isplanirano prema kalorijskim vrijednostima obroka. Ideja je da se baca što manje hrane. Knjižničarka je napravila kviz za učenike i učenici su upotpunili znanje na satovima razrednika. Nastavnica Martina Čukman je s učenicima četvrtih razreda održala radionice i snimila kratki film u kojem učenici prenose poruke da treba voziti ekonomično i ne bacati otpad.

Izdvojili smo neke od poruka za razmišljanje:

Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku!

Čuvaj šume! Bez šuma nema života!

Recikliranje štiti Zemlju!

Tko ne voli prirodu, ne voli čovjeka!

Šuma je najveći dar koje ima čovječanstvo!

Razvrstavaj smeće za zdravlje veće!

Recikliraj za bolje sutra!

Osigurajmo si budućnost čuvanjem okoliša!

Biootpad nije smeće!

Vozi ekonomično!
Oglasna ploča
Važni linkovi

Sve dokumente, zakonske i podzakonske akte možete naći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedeći način: otvorite mrežnu stranicu MZO-a, kliknete na Pristup informacijama te  odaberete Dokumenti, zakonski i podzakonski akti, zatim u padajućem izborniku izaberete, pod brojem 3. Srednjoškolski odgoj i obrazovanje i otvorit će se poveznice za sve relevantne dokumente, zakonske i podzakonske akte.

Korisni linkovi
Administrator

 Administrator mrežne stranice:
 Emina Grmić
 emina.grmic@skole.hr

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 28, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju