preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Stručni skup međužupanijskog stručnog vijeća za područje graditeljstva održan 20.5.2016. u Tehničkoj školi Bjelovar

Autor: Zvonimir Mesić, 23. 5. 2016.

Na skupu su obrađeni sljedeći sadržaji:  

Metodika izrade izvedbenih i operativnih nastavnih programa  (predavanje i radionica),  Josip Miota, prof. savjetnik

Komunikacija u nastavi i školi (predavanje),  Ponašanje u konfliktu (radionica),  pedagoginja Sandra Hermanović, prof.

Primjeri izrade mostova od špageta i primjena u nastavi struke, Zvonimir Mesić, dipl. ing. građ.  

Obilazak gradilišta Kronospan (rekonstrukcija i dogradnja proizvodne hale) uz predavanje i stručno vodstvo  Mladena Hermanovića, dipl. ing. građ. predstavnika firme Radnik Križevci.

Josip Miota, prof. savjetnik  iz Tehničke škole Bjelovar detaljno je objasnio koje sadržaje  trebaju objedinjavati izvedbeni i operativni programi uz primjere iz nastave. Ukazao je na važnost precizne i kvalitetne izrade operativnih i izvedbenih programa te planiranja nastavnog procesa. Predavanje je završeno radionicom na kojoj su sudionici izradili dio operativnog programa iz predmeta Nosive konstrukcije.

Sandra Hermanović, prof. i pedagoginja u Tehničkoj školi Bjelovar prezentirala je važnost komunikacije  (općenito) te primjenu u nastavi i školi. Sudionici stručnog aktiva su pomoću zanimljive radionice o ponašanju u konfliktu uvidjeli koje je sve vještine potrebno imati za rješavanje konflikta u školi.

Zvonimir Mesić, dipl.ing.građ. iz Tehničke škole Bjelovar predstavio je natjecanje koje se redovito održava u Tehničkoj školi Bjelovar gdje se učenici smjera građevinski tehničar natječu u izradi mostova od špageta. Sudjelovanjem u natjecanju učenici razvijaju timski rad i suradnju, planiranje radova, važnost odabira tipa konstrukcije te preciznost i detaljnost izrade mostova.

Mladen Hermanović, dipl. ing. građ., predstavnik tvrtke Radnik Križevci pokazao je na nekoliko primjera prošlih i sadašnjih gradilišta što sve obuhvaća planiranje i organizaciju velikih građevinskih poslova. Stručni skup završen je obilaskom gradilišta Kronospan u Bjelovaru gdje su sudionici skupa uz stručno vođenje gospodina Hermanovića upoznati s posebnostima i zanimljivostima tog zahtjevnog gradilišta.  

 
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 24, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju