preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > O školi  > Ravnatelj
Uvodnik ravnatelja

Dragi učenici, roditelji, kolege i prijatelji!

Povijest naše škole počinje u sastavu Školskog metalskog centra osnovanog  davne 1962. godine. Prva generacija tehničara upisana je školske godine 1961/62. u tada jedini smjer strojarski tehničar, i tako ostaje sve do 1978. kada se mijenja srednjoškolski sustav pa škola postaje dijelom Centra za odgoj i usmjereno obrazovanje.

Od 1. srpnja 1993. godine Tehnička škola Bjelovar djeluje samostalno. Razvijajući se, proširila se na tri područja rada: strojarstvo,  elektrotehniku i graditeljstvo. Tijekom 40 godina uspješnog rada postala je vodećom srednjoškolskom ustanovom u izobrazbi učenika  u programima: računalni tehničar za strojarstvo, elektrotehničar, tehničar za računalstvo i građevinski tehničar. Osim izvrsnih rezultata postignutih u izobrazbi učenika za spomenuta zanimanja važno je istaknuti i veliki utjecaj na sportski i kulturni razvoj Bjelovara i ovog dijela Hrvatske.

Danas, novim obrazovnim programima, sudjelujemo u izravnom uključivanju našega kraja u proces suvremenih europskih obrazovnih programa, osobito na području primjene novih tehnologija nastojeći, na taj način, stvoriti nove mogućnosti za brži razvoj gospodarstva u našoj sredini. U nastavni proces uvode  se suvremene radne metode te se svakom učeniku  i profesoru informatizacijom nastoji omogućiti  pristup najnovijim znanstvenim spoznajama posebice u području tehnike i tehnologije.

Različitim izvannastavnim aktivnostima potičemo učeničku kreativnost, a „Večer mladih tehničara“ prigoda je za predstavljanje učeničkog stvaralaštva čime gradu Bjelovaru darujemo zanimljiv događaj. Priznanja koja dobivamo svjedoče o tome da je naš rad zapažen i cijenjen. Ne namjeravamo na tome stati. Želimo još više i bolje. Želimo školu kojom će biti zadovoljni svi: učenici, nastavnici, roditelji i cijela društvena zajednica.

Ravnatelj

Oglasna ploča
Važni linkovi

Sve dokumente, zakonske i podzakonske akte možete naći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedeći način: otvorite mrežnu stranicu MZO-a, kliknete na Pristup informacijama te  odaberete Dokumenti, zakonski i podzakonski akti, zatim u padajućem izborniku izaberete, pod brojem 3. Srednjoškolski odgoj i obrazovanje i otvorit će se poveznice za sve relevantne dokumente, zakonske i podzakonske akte.

Korisni linkovi
Administrator

 Administrator mrežne stranice:
 Emina Grmić
 emina.grmic@skole.hr

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 28, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju