preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

Primjeri dobre prakse
vijesti

Mladi, baština i turizam

Autor: Ivana Cikoja, 15. 4. 2021. 19:34

Tijekom školske godine 2019./2020. učenice 1. d. Lorena Lučić, Gabrijela Friščić sudjelovale su u projektu Mladi, baština i turizam. Taj se projekt se provodi od 2003. godine. Organiziraju ga Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split, Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Agencija za odgoj i obrazovanje, a prodovi se u suradnji s ENCATC-om, europskom mrežom organizacija koje se bave kulturnim menadžmentom.

Zadana tema „Slikom i zvukom kroz moj zavičaj“ potiče istraživanje zavičaja, odnosno njegovih različitih vrednota, prirodnih i kulturnih posebnosti. Građevinski tehničari često imaju izvanučioničku nastavu i odlaze u centar grada proučavati arhitekturu i spomeničku baštinu, a osim crtanja programskih zadataka, vole se i likovno izražavati pa tako nastaju lijepi crteži gradskih znamenitosti (paviljon, spomenici, fontana).

 [više]

Obilježen Dan potrošača u Tehničkoj školi Bjelovar

Autor: Sandra Hermanović, 24. 3. 2021. 17:41

Tehnička škola Bjelovar uključila se u E- twinning projekt Zeleni potrošač (Green Consumer). Zajedno s učenicima obilježili smo Dan potrošača kroz niz aktivnosti u ožujku.

Ovim projektom povodom obilježavanja Svjetskog dana potrošača željeli smo potaknuti učenike na korištenje proizvoda koji manje štete okolišu te pridonose održivosti. Tijekom ožujka 2021.godine, učenici su izrađivali radove na temu zelenog potrošača.

Na Učeničkom vijeću svaki predstavnik razreda izabrao je jednu temu te pripremio izlaganje i održao raspravu u svojem razredu. Učenici su pisali slogane i poruke na odabrane teme. U razredima se raspravljalo o: razvrstavanju otpada, sprječavanju nastanka otpada od hrane, EE otpadu, kako voziti ekonomično, što je kompostiranje, o nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Učenici su napisali jako puno poruka kojima žele poručiti da moramo čuvati Zemlju, razvrstavati otpad i razmišljati ekonomično. Pedagoginja i psihologinja su usmjeravale i dale upute učenicima kod održavanja satova razrednika. Nastavnik Ljudevit Sakal je s učenikom iz četvrtog razreda napravio tjedni plan kupovine namirnica za cijeli tjedan isplanirano prema kalorijskim vrijednostima obroka. Ideja je da se baca što manje hrane. Knjižničarka je napravila kviz za učenike i učenici su upotpunili znanje na satovima razrednika. Nastavnica Martina Čukman je s učenicima četvrtih razreda održala radionice i snimila kratki film u kojem učenici prenose poruke da treba voziti ekonomično i ne bacati otpad.

Izdvojili smo neke od poruka za razmišljanje:

Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku!

Čuvaj šume! Bez šuma nema života!

Recikliranje štiti Zemlju!

Tko ne voli prirodu, ne voli čovjeka!

Šuma je najveći dar koje ima čovječanstvo!

Razvrstavaj smeće za zdravlje veće!

Recikliraj za bolje sutra!

Osigurajmo si budućnost čuvanjem okoliša!

Biootpad nije smeće!

Vozi ekonomično!

 [više]

Još jedan Tjedan glazbe u Tehničkoj školi Bjelovar

Autor: Sandra Hermanović, Ružica Kuštić Melkić, 3. 3. 2021. 18:58

Drugu godinu zaredom u Tehničkoj školi Bjelovar održan je Tjedan glazbe od 22. do 26. veljače.  Zahvaljujući vrijednom radu i kreativnosti učenika i nastavnika, te uz pomoć tehnologije, ovogodišnji Tjedan glazbe održan je online. Učenici su aktivno sudjelovali u predavanjima te pokazali svoja znanja i glazbene vještine. I ove godine u Tjednu glazbe moglo se sudjelovati na mnoštvu zanimljivih predavanja. 

 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2021.: "Together for a better internet"

Autor: Sandra Hermanović, 15. 2. 2021. 20:15

U sklopu provedbe školskih preventivnih programa obilježili smo „Dan sigurnijeg interneta“, koji se tradicionalno obilježava svakog drugog utorka u veljači. Planirali smo ovaj školski projekt u Kurikulumu škole 2020/21. i prema planu odradili aktivnosti u periodu od 8. do 12. veljače 2021.

 [više]

Festival prava djece

Autor: Sandra Hermanović, 23. 12. 2020. 14:57

Sudjelovali smo na 12. Festivalu djece održanom online tijekom listopada i studenog. Ovogodišnja tema festivala je bila mentalno zdravlje. Mentalno zdravlje djece i mladih jedna je od najvažnijih tema u javnom prostoru ove godine. Pandemija i potres bitno su izmijenili stil života, a sve to imalo je velike posljedice na živote, kako odraslih, tako i djece i mladih.

 [više]

Dan kravate

Autor: Sandra Hermanović, 26. 10. 2020. 13:29

U Tehničkoj školi  Bjelovar posljednjih dvanaest godina redovito obilježavamo Dan kravate različitim aktivnostima. Ove godine održane su radionice za učenike u drugim razredima kroz koje su učenici učili o značaju i povijesti kravate. Učenici su sudjelovali u kvizu o hrvatskoj kulturnoj baštini. Uredili smo učenički pano u holu škole.

Pročitajte u dokumentu s poveznice o hrvatskoj kulturnoj baštini, kravati i pogledajte fotografije koje smo zabilježili tijekom aktivnosti. 

 [više]

Virtualna Talentijada Vijest ima dokument u privitku

Autor: Sandra Hermanović, 10. 6. 2020. 00:21

Sudjelovali smo u virtualnoj Talentijadi. Naše učenice Leona Šantić i Marijana Bratanić ušle su u finale. Marijana je osvojila drugo mjesto u likovnom izričaju. Čestitke finalisticama i svima koji su sudjelovali. Projekt je međunarodnog karaktera te je uključen u eTwinning sustav. Cilj projekta je potaknuti razvoj različitih vještina učenika u skladu s njihovim individualnim sposobnostima.
Više o poticanju darovitosti i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena kod učenika pročitajte u pdf dokumentu Sudjelovanje u Talentijadi.
 [više]

„Zasadi drvo ne budi panj“

Autor: Sandra Hermanović, Kristina Žganjer Tonković, 28. 10. 2019. 18:20

„Zasadi  drvo ne budi panj“ – sadnjom drveća protiv deforestacije

Učenici naše škole priključili su se akciji "ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ!" (25.10.2019.). Učenici su svojim angažmanom dali doprinos ovoj građanskoj inicijativi. Glavni cilj inicijative je zasaditi što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama, te dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.
          Zahvaljujući podršci grada Bjelovara i Upravi šuma - Šumariji Bjelovar te angažmanu profesorice Kristine Žganjer i pedagoginje Sandre Hermanović donirane sadnice su stigle u našu školu. Sadnice su uspješno posađene u dvorištu škole, a učenici zadovoljni što su sudjelovali.

 [više]

 Oglasna ploča
Važni linkovi

Sve dokumente, zakonske i podzakonske akte možete naći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedeći način: otvorite mrežnu stranicu MZO-a, kliknete na Pristup informacijama te  odaberete Dokumenti, zakonski i podzakonski akti, zatim u padajućem izborniku izaberete, pod brojem 3. Srednjoškolski odgoj i obrazovanje i otvorit će se poveznice za sve relevantne dokumente, zakonske i podzakonske akte.

Korisni linkovi
Administrator

 Administrator mrežne stranice:
 Emina Grmić
 emina.grmic@skole.hr

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 28, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju