preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Izložba „Vrijeme kroz objektiv“ Ivane Cikoja u Tehničkoj školi Bjelovar

Autor: Rajna Gatalica, 2. 2. 2017.

U utorak, zadnji dan siječnja 2017. održano je otvorenje izložbe fotografija Ivane Cikoja, profesorice Hrvatskoga jezika u našoj školi. To je prva samostalna autoričina izložba, ali i prvo svečano otvorenje jedne izložbe u Tehničkoj školi.

Na početku je ravnatelj Ante Šola pozdravio prisutne, a Matko Dasović i Luka Markovinović, dvojac na gitarama i učenici 4. razreda, glazbeno su popratili otvorenje izložbe.

O fotografijama je govorio Milan Pavlović, akademski slikar i ravnatelj bjelovarskog Gradskog muzeja. Gospodin Pavlović je istaknuo da „autorica bilježi fototrenutke u različito doba dana i prateći godišnja doba. Uočava se jasnoća kadriranja i prirodnost, bez dodanih efekata u obradi fotografije. Šetnjom kroz krajolike autorica putuje, bilježi i zaustavlja trenutke za sjećanje.“

Valja napomenuti i to da je izložba prodajna te da je humanitarnog karaktera. Cijena fotografije je 50 kuna, a skupljeni novac namijenjen je učenicima slabijeg imovinskog stanja koji pohađaju Tehničku školu Bjelovar. Izložba se može razgledati od 31. siječnja do 1. ožujka 2017.

 
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 24, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju