preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Stručni skup red. br. 17 080.  MODERNIZCIJA GRADITELJSKIH ZANIMANJA

Autor: Sanja Ljubić, 24. 10. 2017.

Skup nastavnika graditeljske, geodetske i arhitektonske grupe predmeta održan je 20.10.2017. u Križevcima, te 21.10.2017. u Đurđevacu, Pitomači i Bjelovaru pod stručnim vodstvom voditeljice savjetnice Gordane Paškvan Budiselić.

Okupili smo se u Križevcima gdje smo slušali predavanja iskusnih inženjera graditeljstva iz vodeće građevinske tvrtke Radnik d.o.o. Križevci. Takva izlaganja su za nas nastavnike, koji smo van gradilišta, jako važna i potrebna da se i mi uključimo u problematiku graditeljstva, spoznamo nove odnose investitor – izvođač – projektant i novi akter EU. Organizacija prvog dana je bila pod čvrstom rukom ravnateljice Srednje škole  "Ivan Seljanec" Križevci, Gordane Juran Ratković.

Drugi dan smo imali izlaganje o rekonstrukciji Starog grada Đurđevac u prostorima muzeja i atriju Starog grada, zatim smo obišli Đurđevečke Peske – jedinu saharu u Europi, posjetili smo Srednju školu "Stjepan Sulimanec" u Pitomači i upoznali divne Pitomačane te susretljivog i uspješnog ravnatelja Josipa Ivoša. Slušali smo izlaganje o organizaciji i radu škole, o projektima koji ih čekaju i veselimo se njihovim uspjesima. Na kraju dana smo prošetali ulicama Bjelovara, koji smo gledali nekim drugim očima dok smo čitali materijale o povijesnom nastanku Bjelovara, njegovom razvoju i gradnji te nekim zanimljivostima vezanim uz napredak i razvoj grada, materijale smo dobili od kolege Darija Malogorskog kojem se zahvaljujemo, a organizacija drugog dana je pripala meni, nastavnici Sanju Ljubić.
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 24, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju