preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Europski dan jezika

Autor: Ivana Plh Bosanac, Martina Čukman, 28. 9. 2021.

26.9. se svake godine obilježava Europski dan jezika. U našoj školi smo ga obilježili nizom zanimljivih aktivnosti.

2. a i 2. c razred su na satu engleskog jezika pravili plakate naziva „We are travelling to ...“  Kroz grupni rad i pomoću interneta smo naučili zanimljive izraze iz drugih europskih jezika kao što su – bugarski, francuski, češki, finski, talijanski, ruski, itd.  Mielenkiintoista, onko se (na finskom: zanimljivo, zar ne?)?

3. a razred se je upoznao sa stranicom  https://ukdataexplorer.com/european-translator/?word i imao priliku u grupama naučiti kako se riječi, koje su si izabrali, kažu na različitim europskim jezicima. Napravili smo i usporedbu koje su sličnosti među određenim jezicima.


Ako želite vidjeti koliko dobro poznajete europske jezike možete se okušati u rješavanju sljedećeg kviza na youtubu: https://www.youtube.com/watch?v=06GxbEqX-KI&ab_channel=GabrielVass

A možete i nešto novo i zanimljivo naučiti o europskim jezicima i država kroz ovaj kratki kahoot quiz: https://create.kahoot.it/details/99892c38-b110-4e0b-a2d0-4ad50313cff8 .
U svemu tome se je 3. a razred imao priliku okušati, moramo priznati da rezultati nisu bili loši.

Europski dan jezika smo obilježili, no priliku za učenje bilo kojeg stranog jezika nikada ne treba propustiti, zapamtite: „With languages you are at home anywhere.“ Edmund de Wall

Europski dan jezika obilježili smo i na ostalim satovima jezika. Kako je to sve izgledalo možete pogledati u sljedećoj kolekciji:
https://view.genial.ly/61532c7b163f560de85e8940/guide-european-day-of-languages

Fotografije možete pogledati preko poveznice.
Oglasna ploča
Važni linkovi

Sve dokumente, zakonske i podzakonske akte možete naći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedeći način: otvorite mrežnu stranicu MZO-a, kliknete na Pristup informacijama te  odaberete Dokumenti, zakonski i podzakonski akti, zatim u padajućem izborniku izaberete, pod brojem 3. Srednjoškolski odgoj i obrazovanje i otvorit će se poveznice za sve relevantne dokumente, zakonske i podzakonske akte.

Korisni linkovi
Administrator

 Administrator mrežne stranice:
 Emina Grmić
 emina.grmic@skole.hr

Tražilica
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 28, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju