preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Europsko statističko natjecanje 2021./2022.

Autor: Sandra Hermanović, 14. 2. 2022.

Sudjelovali smo na Europskom statističkom natjecanju 2021./2022. Učenici Dorijan Car, Filip Car i Borna Bradić plasirali su se u drugi krug natjecanja.  Čestitke učenicima i profesorici Saneli Cinek koja je mentorica učenicima i sretno u drugom krugu natjecanja.

Čestitke i ostalim učenicima koji su sudjelovali u prvom krugu, a to su: Dominik Jurušić, Ivan Keres, Antonijo Modrušan, Lara Hajduković, Valentina Crnčec, Anamarija Kovač, Arijan Tomić, Luka Šogorić, Jakov Posavac, Petar Bajsić, Luka Čorba, Matej Čavar, Borna Babić, Borna Mišetić i Josip Budrovčan. Mentori učenicima su bili profesori: Sanela Cinek, Ivan Pašalić i Sandra Hermanović.

Riječ je o jedinstvenom natjecanju koje promiče statističku pismenost, a organizira ga Eurostat u suradnji s brojnim nacionalnim statističkim uredima.

Kod učenika se potaknuo interes za statistiku te im je pokazano kakve im sve mogućnosti može otvoriti primjena stečenoga statističkog znanja.

Natjecanjem se testirala snalažljivost učenika u pretraživanju i razumijevanju raspoloživih statističkih podataka te se provjeravalo koliko su upoznati sa statističkim pojmovima i izračunima.

Osim boljeg razumijevanja statistike, vrijednost ovog natjecanja jest i u promicanju timskog rada te u suradnji učenika u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Izvor: https://natjecanje.dzs.hr/
Oglasna ploča
Važni linkovi

Sve dokumente, zakonske i podzakonske akte možete naći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedeći način: otvorite mrežnu stranicu MZO-a, kliknete na Pristup informacijama te  odaberete Dokumenti, zakonski i podzakonski akti, zatim u padajućem izborniku izaberete, pod brojem 3. Srednjoškolski odgoj i obrazovanje i otvorit će se poveznice za sve relevantne dokumente, zakonske i podzakonske akte.

Korisni linkovi
Administrator

 Administrator mrežne stranice:
 Emina Grmić
 emina.grmic@skole.hr

Tražilica
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 28, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju