preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Natjecanje CTF - HACKNITE.HR

Autor: Marko Žlender, 22. 10. 2020.

Hacknite CTF natjecanje održano je 17. i 18. listopada 2020. godine u kojem su sudjelovali učenici 4.C i 4.B razrednog odjela Tehničke škole Bjelovar: Marko Žlender (voditelj tima), Domagoj Maretić, Karlo Pečar, Boris Kukolj i Luka Pop uz mentorstvo prof. Ljudevita Sakala, koji su osvojili 14. mjesto s 1080 bodova kao tim imena 5ucYf3R.

 

Riječ je o natjecanju u obliku CTF-a (Capture the Flag) kojim se proširuje svijest o važnosti primjene sigurnosnih mjera te izbjegavanju i ispravljanju mogućih sigurnosnih propusta u programskom kôdu, postavkama ili nekoj drugoj komponenti računalnog sustava. Natjecanje je održano u sklopu obilježavanja Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti i organizirano je suradnjom CARNET-a, Nacionalnog CERT-a i FER-a.

Na prvom CTF natjecanju za srednjoškolske timove trećih i četvrtih razreda sudjelovao je 31 tim iz 16 gradova i 23 srednje škole, a prvo mjesto osvojio je tim ELPROS iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek.

Drugo mjesto osvojio je tim Tehnikum iz Srednje škole Ilok, dok je treće mjesto pripalo timu n00b0v1 iz Elektrotehničke škole u Zagrebu.

Riješeni su svi ponuđeni zadaci, a čak 15 timova ostvarilo je više od 1000 bodova.

-> Izvor <-
 

Pogledajte: zadatci i rješenja
Oglasna ploča
Važni linkovi

Sve dokumente, zakonske i podzakonske akte možete naći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedeći način: otvorite mrežnu stranicu MZO-a, kliknete na Pristup informacijama te  odaberete Dokumenti, zakonski i podzakonski akti, zatim u padajućem izborniku izaberete, pod brojem 3. Srednjoškolski odgoj i obrazovanje i otvorit će se poveznice za sve relevantne dokumente, zakonske i podzakonske akte.

Korisni linkovi
Administrator

 Administrator mrežne stranice:
 Emina Grmić
 emina.grmic@skole.hr

Tražilica
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 28, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju