preskoči na sadržaj

Tehnička škola Bjelovar

 > Naslovnica
Vijesti

Dan kravate 2021

Autor: Sandra Hermanović, 4. 11. 2021.

U  tjednu 18. - 22.listopada obilježili smo Svjetski dan kravate kroz više aktivnosti. Učenici su poslušali predavanje u knjižnici o značaju hrvatske kulturne baštine kravate koje je održala knjižničarka Antonija Petrlić. Slijedeći dan organizirali smo radionicu koju je vodio naš ravnatelj Dario Malogorski gdje su učenici učili i vježbali kako se veže kravata.

Dan kravate obilježen je i na satu engleskog i njemačkog jezika izradom plakata u 3.c razredu pod vodstvom profesorice Martine Čukman i Ivane Tudić. Učenici su prethodno radeći u grupama istražili različite teme poput povijesti kravate, simbolike kravate, različite vrste i načini vezanja kravate itd., a zatim su zajedno izradili razredne plakate.

Učenici prvih razreda crtali su kravate uz pomoć nastavnika građevinskih predmeta Zvonimira Mesića. Knjižničarka i pedagoginja su sa učenicima složile izložbu učeničkih radova u hodniku škole. Izložba će biti postavljena do kraja studenog. Profesor strojarske grupe predmeta Ivan Tudić radi s učenicima kravate na CNC stroju i radovi će biti izloženi u školi.

Kroz zanimljive aktivnosti učenici, nastavnici i šira javnost upoznati su s vrijednosti hrvatske kulturne baštine.

Kako je to sve izgledalo pogledajte u galeriji slika.
Oglasna ploča
Važni linkovi

Sve dokumente, zakonske i podzakonske akte možete naći na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedeći način: otvorite mrežnu stranicu MZO-a, kliknete na Pristup informacijama te  odaberete Dokumenti, zakonski i podzakonski akti, zatim u padajućem izborniku izaberete, pod brojem 3. Srednjoškolski odgoj i obrazovanje i otvorit će se poveznice za sve relevantne dokumente, zakonske i podzakonske akte.

Korisni linkovi
Administrator

 Administrator mrežne stranice:
 Emina Grmić
 emina.grmic@skole.hr

Tražilica
CMS za škole logo
Tehnička škola Bjelovar / Dr. Ante Starčevića 28, HR-43000 Bjelovar / ss-tehnicka-bj.skole.hr / tsbj@ss-tehnicka-bj.skole.hr
preskoči na navigaciju